Bulgarian English Начало Контакти
Община Нова Загора
Начало
Ръководство
Администрация
Общински съвет
Документи
Кметства
Услуги
Търгове, конкурси, обяви
Профил на купувача
Профил на купувача до X.2014
Общинска собственост
Местни данъци и такси
Почетни граждани
Кметове - 1878 - 2007 г.
Побратимени градове
Проекти и програми
Телефонен указател
Антикорупционен портал
Достъп до информация
Обратна връзка
Финансови отчети и бюджети
С лице към хората
 
С лице към хората
Спри битовите пожари
 
Пожарна безопасност

Map

Сrигнали за корупция подавайте на e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите



Начало
Предстоящи събития
ПГСС се присъединиха към движение "Хлебно"

 За участниците в клуб “Родолюбие” от ПГСС 9 март 2013г. ще бъде незабравим. В съботния ден в с.Караново, в къщата за гости “При Ева”, посрещнахме Надежда Савова,


носител на наградата на National Geographic „пътешественик на 2012г.”
Тя е от многото млади хора, с които можем да се гордеем. Родена и израснала в България, завършила образованието си в САЩ - университета “Фърман”. Направила е докторантура по културна и социална антропология в Принстънския университет.
Извършва проучвания на тема “Сравнителни културни политики”. Работи като консултант-експерт към ЮНЕСКО в сектора на Нематериалното културно наследство. Разработва една простичка, но иновативна програма “Хляб и изкуство за социална промяна”. Защото хлябът е храна, религия, символ. Отношението към него е мерило за ценностната система на всеки народ. В наши дни хлябът е обединител. Доказва го Надежда, вдъхновител и създател на движението „Хлебно”. Това движение свързва хора и институции от цял свят, мотивира ги да организират колективно правене на хляб, което се съчетава с дискусии и планове за устойчиво екологично развитие. Надежда е била вече в 76 страни, за да меси хляб с местните хора. Във Витлеем (в превод - дом на хляба) се ражда идеята да се посвети на месенето на хляб. И така създава първата хлебна къща в Габрово.
В Караново бе организирано първото колективно месене на хляб в Нова Загора. Участниците бяха от различни групи – деца от VІІ ДГ - Нова Загора, от КСУДС с.Асеновец, ученици от ПГСС, родители, учители. Участвахме в методиката за общностно месене на хляб като социална дейност, която сближава хората, независимо от техните различия. Защото мирисът и вкусът на топъл хляб са нещото, което винаги, отвъд културните различия, успява да отключи във всеки усмивка и стремеж към доброта.
С тази инициатива се присъединихме към световното движението „Хлебно“ и учредихме „Къща за хляб“. В нея ежемесечно ще се организират колективни месения на хляб с участници от различни социални и възрастови групи.

/от колектива на ПГСС гр. Нова Загора/
Последна промяна ( 11 мар 2013 )
 
< Предишна   Следваща >

Нова Загора
Община Нова Загора
Териториално деление
География
Природа
Околна среда
История
Истор. забележителности
Население
Образование
Здравеопазване
Възможности за инвестиране
Икономика
Туризъм
Социални дейности
Култура
Спорт
Младежки дейности
Отчет за мандат 2007-2011г.
Филм за Нова Загора
Полезна информация
Автобусни линии
Хотели
Публични регистри
КЗД

Комисията за защита от дискриминация
Регионален представител:
Мариана Жекова
адрес: гр. Сливен
пл. "Ал. Стамболийски" 1, ет. 5
тел.:044 63 11 14

Правила при бедствия и аварии

Bulgarian English Начало Контакти