Bulgarian English Начало Контакти
Община Нова Загора
Начало
Ръководство
Администрация
Общински съвет
Документи
Кметства
Услуги
Търгове, конкурси, обяви
Профил на купувача
Профил на купувача до X.2014
Общинска собственост
Местни данъци и такси
Почетни граждани
Кметове - 1878 - 2007 г.
Побратимени градове
Проекти и програми
Телефонен указател
Антикорупционен портал
Достъп до информация
Обратна връзка
Финансови отчети и бюджети
С лице към хората
 
С лице към хората
Спри битовите пожари
 
Пожарна безопасност

Map

Сrигнали за корупция подавайте на e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видитеНачало
Предстоящи събития
“Разделяме се днес задружни и сплотени, безкористно мечтаещи за този ден”

За да отбележат Деня на славянската писменост и култура и завършването на учебната година, ученици и учители от СОУ „Христо Ботев” се събраха в двора на своето любимо училище.
Абитуриентите от випуск 2015 г. си казаха прощално “Училище, с тебе се разделяме...” и се сбогуваха със своите преподаватели и съученици с блясък в очите и смели мечти за бъдещето. Тържествената церемония по случай

Деня на просветата, в който с гордост прославяме имената на Св. св. Кирил и Методий, започна с внасяне на училищното знаме на СОУ „Христо Ботев”. Последваха химнът на Република България, химнът „Върви народе възродени..” и химнът на училището, в изпълнение на ученици, които просълзиха малки и големи.
Официалните гости, дошли да споделят празника на всички учители и ученици бяха: народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева; заместник-кметовете на Община Нова Загора Светла Стоянова и Ивайло Енев; секретарят на Общината - Веселина Трънова, Соня Петрова – началник отдел „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика”, председателят на училищното настоятелство при

СОУ „Христо Ботев” Радомир Георгиев и др. 
Честта да се обърне към своите възпитаници и гости първа имаше директорът на гимназията – г-жа Стела Стефанова, която произнесе слово по случай празника. Бе поднесен и поздравителен адрес от градоначалника на община Нова Загора. В него г-н Николай Грозев пожела на всички празнуващи предимно здраве, греещи усмивки и успехи във всяко начинание! Да бъдат ревностни пазители на родния език, защото той е живата памет за това, че сме българи!
И тази година възпитаниците на училището, постигнали високи резултати при участието си в олимпиади, международни и национални състезания, както и с високи постижения в спортната сфера, бяха отличени с грамоти. Наградени бяха и активно участващите в обществената дейност. Традиционно зрелостници бяха удостоени със стипендии от проф. Димитър Милков и д-р Цветана Викторова за отличен успех и високи спортни постижения.24 май бе вълнуващ ден и за най-малките възпитаници на елитното новозагорско учебно заведение - първокласниците. Те с трепет очакваха своите свидетелства за завършване на първи клас, след което се впуснаха в дългоочакваната ваканция, с много усмивки и желание за неуморни игри.
В края на тържеството последва ритуал по предаване и приемане знамето на училището от новата знаменна група. Красивите абитуриенти, изпълнени с носталгия, се простиха с училищното знаме и с цветя в ръце се отправиха към своите учители, които ги изпращаха просълзени, но с усмивка и надежда за светли дни и много успехи по пътя на живота!


 
Последна промяна ( 26 май 2015 )
 
< Предишна   Следваща >

Нова Загора
Община Нова Загора
Териториално деление
География
Природа
Околна среда
История
Истор. забележителности
Население
Образование
Здравеопазване
Възможности за инвестиране
Икономика
Туризъм
Социални дейности
Култура
Спорт
Младежки дейности
Отчет за мандат 2007-2011г.
Филм за Нова Загора
Полезна информация
Автобусни линии
Хотели
Публични регистри
КЗД

Комисията за защита от дискриминация
Регионален представител:
Мариана Жекова
адрес: гр. Сливен
пл. "Ал. Стамболийски" 1, ет. 5
тел.:044 63 11 14

Правила при бедствия и аварии

Bulgarian English Начало Контакти