Bulgarian English Начало Контакти
Община Нова Загора
Начало
Ръководство
Администрация
Общински съвет
Документи
Кметства
Услуги
Търгове, конкурси, обяви
Профил на купувача
Профил на купувача до X.2014
Общинска собственост
Местни данъци и такси
Почетни граждани
Кметове - 1878 - 2007 г.
Побратимени градове
Проекти и програми
Телефонен указател
Антикорупционен портал
Достъп до информация
Обратна връзка
Финансови отчети и бюджети
С лице към хората
 
С лице към хората
Спри битовите пожари
 
Пожарна безопасност

Map

Сrигнали за корупция подавайте на e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видитеНачало
Предстоящи събития
Празнично шествие по повод Деня на славянската писменост и култура


На 24 май отбелязваме един от най - хубавите български национални празници - Деня на славянската писменост, просвета и култура. Граждани и гости на Нова Загора се събраха на площад „Свобода”, за да отпразнуват светлата дата и да се включат в превърналото се в традиция тържествено шествие.  И тази година в него взеха участие училища и детски градини от общината,  Танцова школа „All Steps” с художествени ръководители Павлина и Стоян Петрови, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорчета” с ръководител Енчо Енчев  и  мажоретният състав при СОУ „Христо Ботев”. 
Цялата централна част на града ни бе огряна от усмивките на ученици и учители, които пристъпваха към площада под звуците на химна „Върви, народе възродени” и с гордост зовяха „Слава на Кирил и Методий“.
Официалните лица, които с радост наблюдаваха цялото шествие бяха: кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, народният представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на Общински съвет Нова Загора д-р Константин Тачев,

 

 

заместник-кметовете Ивайло Енев, Светла Стоянова и Маргарит Тодоров, секретарят на Общината Веселина Трънова, началник отдел „Образование, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социална политика“ – Соня Петрова и началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата“ – Станимира Кънчева и общински съветници. "Като техни наследници, ние заставаме в обединена Европа, горди от факта, че „..и ний сме дали нещо на света“. Нека на този ден си пожелаем да живеем следвайки достойно стъпките на братята Кирил и Методий и техните последователи. Отстоявайте идеалите си и се гордейте с миналото си! Честит 24 май! Честит празник на славянската писменост и култура!” - бяха думите на кмета Николай Грозев, отправени към всички присъстващи.

Празникът продължи с церемония по връчване на медал „Диньо П. Сивков” на изявени организации в сферата на културата и просветата. Удостоени с престижното отличие тази година са Градска библиотека и ОШИ „Илия Аврамов“, а честта да им връчи медала имаше председателят на Общински съвет Нова Загора д-р Константин Тачев.
По традиция градоначалникът Николай Грозев награди с Почетен плакет със знака на Община Нова Загора пълните отличници на випуск 2015г.  Всички отличени абитуриенти получиха и шалче с логото на Общината, мобилен телефон и парична награда, връчени им отново лично от г-н  Грозев.

След официалната част, Община Нова Загора призова всички граждани и гости на града да се присъединят към мащабната  кампания на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ - „Аз харесвам българските танци”. След като разгориха пламъка в сърцата на присъстващите, танцьорите от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорчета“ и Танцова школа „All Steps“ поведоха общоградско хоро, с което жителите на новозагорска община дадоха своя принос за популяризиране на българския фолклор и подобряване на имиджа на страната ни в световен мащаб.
Последна промяна ( 25 май 2015 )
 
< Предишна   Следваща >

Нова Загора
Община Нова Загора
Териториално деление
География
Природа
Околна среда
История
Истор. забележителности
Население
Образование
Здравеопазване
Възможности за инвестиране
Икономика
Туризъм
Социални дейности
Култура
Спорт
Младежки дейности
Отчет за мандат 2007-2011г.
Филм за Нова Загора
Полезна информация
Автобусни линии
Хотели
Публични регистри
КЗД

Комисията за защита от дискриминация
Регионален представител:
Мариана Жекова
адрес: гр. Сливен
пл. "Ал. Стамболийски" 1, ет. 5
тел.:044 63 11 14

Правила при бедствия и аварии

Bulgarian English Начало Контакти